Søk på sidene


Innlogging

Besøkende nå:

Vi har ingen gjester og ingen medlemmer på besøk.

Evjetreffet 2018

   

                     DSC 0288 Medium   DSC 0290 Medium

25-27 mai var det igjen klart for Evjetreffet i regi av IGG Norge på Agder Modellflyklubb sin flotte flyplass på Evje. Etter et år fraværende valgte vi i år å legge dette på vår / forsommer siden denne tida ofte bringer med seg bedre vær i disse traktene. Man kan si det ble vellykket. Kanskje litt i varmeste laget da gradestokken krøp opp mot 30 grader. Noen benyttet seg av et forfriskende bad i elva Otra som renner forbi flystripa på Evje.

14 piloter fant veien til Evje flystripe som ligger nord for Evje sentrum på Senumstad sletta på vestsida av Otra. Pilotene kom fra Stavanger og Bergen i vest, Oslo i øst og Arendal og Kristiansand i syd. Flyplassen på Evje driftes av Tele Agder Flyklubb som flyr mikrofly fra plassen. Også Agder Modellflyklubb har tilholdssted her. Banen i retning 29/11 er 585 m lang og 10 meter bred og består av gress.

Flere flotte skalamodeller var å se. De største i skala 1:2 og de minste i 1:5. Slepeflyene bestod av to Wilgaer og en Swiss Trainer. Seilflymodellene var vel godt og vel 15 i tallet og bestod av typene ASG29, ASW22, ASW27, ASW28, DG303, DG505, DG1000, SHK-1, Ventus, KA-4, DFS Habicht, Arcus og Blanik L-13.

Det var flotte forhold alle dagene med god varme og mye termikk. Variabel vind mellom 1 og 4 sekundmeter stort sett på langs av stripa. Gode høyder og lange turer ble det på mange av oss. Alt i alt en vellykket langhelg på Evje. Den såkalte Evjetermikken sviktet oss ikke denne gang heller.

IGG Norge setter tydelige krav til sikkerhet på treffene. Alle piloter signerer ut flyene etter daglig inspeksjon, og vi har stort sett hele tiden en egen flygeleder som betjener radio hvis det skulle ankomme småfly eller mikrofly. Flygeleder er også med på å koordinere og hjelpe pilotene med å finne sin tur i køen ved landing samt å assistere ved slep.

I løpet av helga ble det utført 118 vellykkede slep fordelt på de tre slepeflyene.  I tillegg noen få elektroslep og oppstigninger av seilfly med (FES) propell i nesa. FES er forkortelse for: Front Electric Sustainer/Selflaunch. (Admin. anm.)

Avslutningsvis ønsker IGG Norge å takke Agder Modellflyklubb for at vi kunne benytte den flotte flystripa på Evje, og vi håper på å få til tilsvarende treff våren 2019.

 

DSC 0268 Medium DSC 0286 Medium DSC 0322 Medium