Søk på sidene


Innlogging

Besøkende nå:

Vi har ingen gjester og ingen medlemmer på besøk.

IGG på Ole Reistad Senter (Starmoen)

 

 Bilde19 Medium Bilde26 Medium  Bilde20 Medium

IGGs årlige høsttreff på Starmoen (Ole Reistad Senter) ble i år arrangert i tiden 15.9 – 17.9.2017. Starmoen byr både på rullebane med asfalt og alternativ med gress for de som ønsker/ har behov for det. Starmoen er en utrolig flott plass å fly på, da den er veldig åpen med tanke på å fly store seilfly med masse plass å boltre seg i luftrommet over oss.

I og med at det er et rikssenter for seilflyaktivitet er også infrastrukturen med hytter, internat og hangarer intakt. I tillegg kan man som gruppe bestille og få servert alle måltider.

Jonny, Remi, Gunnar og undertegnede ankom allerede torsdag ettermiddag og var klare til å starte slepingen ved 16-tiden. Selv på denne tiden av døgnet opplevet vi litt termikk og fikk slep til gode høyder med derav følgende ganske lange flukter.

Da det i tillegg var helt vindstille ble landingene gjennomført til 20 i stil.

Det er alltid greit å få en dag før treffet offisielt starter og sjekke at alt fungerer som det skal. Greit å få en dag før alle stiller til start dagen etter og sjekke at alt fungerer som det skal.

En utrolig flott ettermiddag som for mitt vedkommende ble avsluttet med en laaaaang tur med bare siderorsvinger for å trene på det også!

Vi avsluttet kvelden inne på klubbhuset hvor driftspersonalet på Ole Reistad-senteret lagde god mat til sultne seilfyvere.

Fredagen startet bra med høy skybas, så vi kunne gå høyt og samtidig se modellene utrolig bra. I løpet av dagen ble vi 14 stk inkludert Anders, Fredrik og Jørgen fra Sverige. Gutta fra skauen besto av 2 x Gunnar, Oddvar, Remi, Svein, Jonny, Ivar, Brynjar, Karl samt undertegnede.

Utpå ettermiddagen kom det litt vind pluss sol og lange turer ble tatt med modellene våre.

En indikator på gode forhold er når Fredrik begynner å fly termikk med sin Swift.

Remi og Gunnar kusket eksemplarisk (som sedvanlig) hele dagen.

Oddvar var litt uheldig og fikk ødelagt understellet på sin store Cub, så den ble satt på bakken.

Anders hadde et uhell med sin ASH 26 i opptrekket, da det virket som om lina kom rundt høyderoret og rev det av.

Vi sto og så på med store øyne hele gjengen da flyet begynte å stupe. Deretter la det seg på ryggen og med lina hengende bak begynte farten å avta, Anders styrte med balanserorene og holdt vingene level. Det landet ute på stripa med minimal skade (med tanke på at høyderoret og stab var vekke) Tror lina fungerte som brems samt at vinga får en litt annerledes funksjon ved ryggflyging.

Ellers var det masse slep med diverse modeller.

Nok en utrolig flott dag med masse inntrykk. God mat ble servert på kvelden inne på klubbhuset

Lørdag ble nok en ny fantastisk dag på Starmoen med masse slep i løpet av dagen.

Det store løftet uteble riktignok, men man kunne finne enkelte små soner med sporadisk løft.

Remi lånte vekk sin store Salto til Oddvar (som i hele sin karriere «bare» har fløyet motorfly) og det ble utrolig flotte turer med Remi som assistent. Jeg har aldri sett den mannen styre seilfly. Måtte han gå å kjøpe seg en storseiler pronto.

Brynjar fikk låne min DG 303 får å få fløyet litt storseiler. Jeg hjalp ham litt med brytere under flukten, resten mestret han selv.

Vi fikk også noen vellykkete drop med Gunnars fallskjermhopper, den bringes til værs under buken på Swiss Trainer, frigjøres, faller så i fritt fall så lenge Gunnar tør, før hjelpeskjerm løses ut, åpner hovedskjermen og kommer ganske styrbar med flagrende norsk flagg til moder jord.  

Det er kjekt å se hvor flott alle flyr modellene sine og hvor flinke alle er til å lande.

Søndagen opprant også som en lovende dag med muligheter for mye flyging, men ganske tidlig ble det en dag da slepeflyene begynte å streike for fullt.

Swiss Trainer til Remi mistet halve høyderoret i et opptrekk da slepelina tok tak i selve roret. Remi reddet maskinen med mesterlig flyging og takket være at de to høyderorsflatene styres av hver sin servo. Like etterpå forsvant propellen til Swiss Trainer som GunnarR, GunnarN og jeg har sammen. Da ble plutselig slepekusken (GunnarR) seilflypilot, men også han landet mesterlig.

Så ble alle mann kommandert ut i skogen for å lete etter propell og høyderor, men dette var som å lete etter den berømte nåla i en høystakk, så vi kom tilbake tomhendt.

Da var det bare å pakke sammen, takke hverandre for nok et flott treff i regi av IGG og med hyggelig besøk av våre svenske venner og reise hjem hver til vårt.

- Gleder meg allerede til neste år!

 

Bilde3 Medium Bilde4 Medium Bilde7 Medium
Bilde16 Medium Bilde9 Medium Bilde2 Medium
 Bilde23 Medium  Bilde24 Medium