Søk på sidene


Innlogging

Besøkende nå:

Vi har ingen gjester og ingen medlemmer på besøk.

Oktobertreff 2016 Nome

Oktoberfest i Telemark

  Bilde2 Medium  Bilde3 Medium

  En sedvane har det blitt at de ivrigste samles på Nome sånn midt i oktober, så også i år. En annen vane IGG-gutta har lagt seg til, er å strekke helgen til 4 dager, noe som viser seg å være bortimot genialt, tatt i betraktning de lange reiseveier mange har. Og med 4 flydager tilgjengelig, er det stor sjanse for at været blir på vår side flere av dagene, og man får valuta igjen for den lange reisevei.

 Torsdag 13. var vi i lufta. Stein, Ragnar, Svein og GunnarN dro det hele i gang. Været var nesten stille, skybas på 800m og tykk luft, noe som resulterte i lang, rolige turer. En og annen termikkboble fantes, men det som denne gang var spesielt, var lyset og kontrasten mellom skyene og modell. Svein Hyggen som sjelden flyr sin 3,5m KA-8 høyere enn 350m, nektet nesten tro det da han ble fortalt at han denne dagen stabilt fløy rundt på 500m. Sikten var så utrolig bra! Flere turer på 15-20 min fikk han ut av dette, og det var en fryd å se hvordan han mestret forholdene.

Haakon og Remi dukket opp på torsdag kveld, mens Stian kom fredag formiddag. Fredag morgen klaget Stein over ubudne gjester i sin modell. Piloten hadde i løpet av natten hatt besøk av en mus, og pilotenes hofteparti var oppspist. Ikke bra! Denne dagen ga også fine flyforhold, skyene forsvant etterhvert og solen gjorde seg gjeldende. Remi klokket en 40 min tur med sin ASG-29, noe GunnarN iherdig forsøkte slå med sin tilsvarende modell, men måtte etterhvert gi tapt ettersom hans landingshjul sto halvveis ute hele turen, og klokka endte på 35 min. Anne og Brynjar kom i 5 tiden, og han hadde bestilt mange turer før kvelden senket seg, noe han fikk. Etter at de fleste var reist tilbake til Vandrerhjemmet, holdt GunnarN sin ASG flyvende etter solnedgangen, og fløy over 5 min. fram og tilbake over vollen mot Telemarkskanalen i 100 m høyde. Spennende og imponerende med denne modell på 30kg.

Dagens ivrigste var Stian som neppe tar seg tid til en matbit, bare imponerer med sin ASW-28 uavbrutt. Ragnar var også hektisk med sine Antares og DG-303.

Fredag kveld sto i Haakons tegn. I beste IGG ånd om at alle bidrar med det de kan, så inviterte han til egenlaget pizza på Vandrerhjemmets kjøkken. Med rødrutet pizzaduk på bordet omkranset av 9 sultne var han ikke arbeidsløs på noen timer.

Lørdag blåste det rotete og kraftig på tvers, noe som ga spennene landinger i med- og motvind. Alle klarte seg, men noen tok ikke sjansen og lot sine modeller slippe utfordringen.

Søndag var det lovet regn hele dagen, men som vanlig er varsel en ting, faktisk vær noe annet. Vi startet tidlig opp og hadde samme forhold som torsdag, tykk luft og lite synk. Regnet kom kl. 12, så da var det bare komme seg hjem.

Facts tilslutt: 8 glade piloter, 115 slep, en tapt slepeline og en propell.

GunnarN

 

Bilde4Medium Bilde5Medium Håkons pizza skaper stemning Medium
Mye vind på lørdagen Stein "påvirker" vindretningen på fredagen Håkons pizza skaper stemning