Søk på sidene


Innlogging

Besøkende nå:

Vi har ingen gjester og ingen medlemmer på besøk.

Bonustreff Nome 2016

Bra oppmøte  Haakons Swift Medium

Nok et bonustreff i regi av IGG Norge ble avviklet på Nome Flyklubbs flotte sportsflyplass i Lunde, Telemark i tiden 26.8 – 28.8.

Denne gang ble det også mye fullskala-aktivitet i form av slep, samtidig som vi holdt på.

Denne gang var imidlertid vindretningen slik at begge grupper måtte starte og lande fra samme ende. Dette satte ekstra krav til koordinering og kommunikasjon, spesielt under avgang, innflyging og landing, da luftrommet i denne sonen måtte forbeholdes den part som for øyeblikket var aktiv. Kommunikasjonen via radio forløp tilfredsstillende, ikke minst takket være en svært profesjonell holdning og hjelpsom innstilling fra fullsizemiljøet.

Vårt forholdsvis nye oppsett for deling av rullebane mellom avgang og landing (utførlig beskrevet og illustrert i reportasjen fra vårtreffet 2015) ble også denne gang gjennomført og fungerer bra. Det må allikevel presiseres at piloten som melder landing går HELT ut av pilotruten mot rullebanen, dette for å unngå tendenser til overflyginger over deler av ruten og landing mot pilotene i ruten.

Det «henger» stadig litt på å organisere slepekøen mer sømløst slik at det ikke er tvil om hvor den er og hvilket nummer man har i rekken

Men da ingen systemer er perfekte, er ledelsen i IGG selvfølgelig mottagelige for kommentarer/forslag til oppsettet.

I løpet av fredag og på morgensiden på lørdag dukket det opp til sammen 12 piloter medbringende ca. 20 seilfly av alle typer og med vingespenn mellom 3,8 og 9 m, samt 3 stk. slepefly, her var det duket til flyfest. Og fest ble det. Tidvis var det bra med termikk, lite vind og en del sol, fredag ettermiddag og lørdag ble nok de beste dagene

Det ble gjennomført totalt 140 slep, også denne gangen uten alvorlige uhell. Svein Hyggen satte sin KA8 pent i toppen av en bjerk under landing, vandret bort til treet, klatret opp, demonterte vinger, vingestål og cockpit mens jeg sto nedenunder og tok imot alt. Flyet var bortimot helt og operativt etter uhellet!

På lørdag fikk vi også besøk i form av en lowpass av en fullsize YAK-52, sekvensen ligger på FB-siden til IGG. En flott opplevelse og behagelig massasje for ørene.

Vandrerhjemmet på Lunde er vårt oppholds- og overnattingssted under disse samlingene.

Denne gang hadde Haakon Ørland tatt med seg sin lille italienske pizzaovn og stekte nydelige pizzaer med tynn sprø bunn til alle på fredagskvelden. Et meget populært og sosialt tiltak.  Da så Kathrine dukket opp på lørdag ved lunsj-tider med vaffelrøre og stekte vafler til alle på flyplassen, sto bevertningen denne helgen i en klasse for seg.

Søndagen bar som vanlig preg av oppbrudd og hjemreise og været hadde dessuten vekslet til grått og duskregn.

Stabekk 23.9.2016

Dag Wingerei

 

Vaffelservering Medium Venter på slepefly Medium Swiss Remi inn for nye oppdrag Medium  Remis ASW29 Medium 
 Mange insekter må unngjelde Medium  Majestetisk Medium  Finale landing Medium